Vakantiecentrum Bad Hoophuizen

Jaartal/periode: rond 1961

De heer Wim Groen is geboren op Bad Hoophuizen (zie ook kaart 4010, Bad Hoophuizen) en verzamelt er alles van. Hij schrijft ons over bovenstaande kaart het volgende:
Deze kaart heb ik zelf niet in mijn bezit, maar wel een seriekaart hiervan. Uitgave Prov. Geld. V.V.V. Arnhem, telefoon 26845.
Afbeelding op mijn kaart: een moeder met een stuk of zes kindertjes, al of niet in de beek spelend, in bootje. Hetzelfde stukje wasgoed hangt links op mijn kaart, plekje is ook hetzelfde.
Poststempel 24-VII-1962, postzegel 4 cent, bruinrood met wit (Opschrift: 1962 Automatisering telefoonnet voltooid)
De foto is genomen aan het eind van de strandwal van Hoophuizen en vanaf Hoophuizen; achter deze wal stroomt de Varelsebeek. Deze splitst op de plaats van de foto even in twee stromen en midden daarin ligt dus een eiland (rechts op de foto), vroeger als kind speelde ik daar al.
Het “eilandje” is nu vrijwel vervallen. Op de achtergrond het natuurgebiedje dat wij de naam “De Grint” (of De Grind) gaven. Schatting is, dat de foto rond 1961 is genomen, in oostelijke richting.

Ik ben geďnteresseerd in de geschiedenis van het hele gebied Hoophuizen (Vanaf de Hierdense Beek tot aan de strandwallen op Oude Pol, Nunspeet). Oude kaarten laten verdwenen locaties van boerderijen zien (overstromingen en stormen). En ik verzamel ansichtkaarten van Hoophuizen.

W.Groen

Wie ook geïnteresseerd is in het gebied Hoophuizen, wie daarvan ook ansichtkaarten heeft of wie nadere informatie heeft: de heer Groen houdt zich graag voor reacties aanbevolen: email Wim Groen.


Weet u wanneer de foto voor deze ansichtkaart genomen is? Mail het ons dan:
email: Beelden uit het Verleden - Hulshorst
vermeld wel om welke ansichtkaart het gaat


RECHTEN SAMENSTELLING VOORBEHOUDEN
samenstelling: gertjan van wijk

Beelden uit het Verleden - Hulshorst is een productie van:
© NUNSPEET.NET